23 april van Bac Ha naar Pho Rang

Vanuit Bac Ha een prachtige afdaling van zeker 38 km. Bloed heet. Ik denk dat we over her algemeen gewoon mazzel hebben met het weer. Geen regen en vrij veel bewolking. Als alle dagen zo zijn als deze (stralende zon, geen wolken) dan zijn vrij veel etappes een beproeving. Dit doet veel aan Thailand denken. Veel en constant zweten.

Maar het is weer prachtig. Groene rijstvelden in de dalen. Kinderen die uit school met je meefietsen. En iedereen zegt en roept:”Hello”

 

We rijden in een gebied waar bomen/balken geschild worden. Deze schillen worden gesneden en gedroogd in de zon. 2 dagen lang zien we overal deze schillen. Dit wordt uiteindelijk verwerkt tot triplex, zoals dat bij ons bij de Gamma ligt.

Deze jongen heeft kilometers met ons meegefietst. We gaven hem een blikje drinken en een ansichtkaart uit Nederland.

In de middag al aangekomen op de plaats van bestemming (PhomRang) en op zoek gegaan naar een restaurant. Was best lastig te vinden. Iedeeen is op straat, maar een tentje wat open lijkt is er niet.

Dan maar aan een puber, die zat te chillen op z’n mobiel in een winkeltje, gevraagd waar een restaurant te vinden is. Hij staat op schreeuwt iets naar de buren. Er komt een man aangerend die zegt dat we met hem mee moeten komen. Een  stukje verder neemt hij ons mee naar zijn restaurant, wat gesloten leek.

Hij en zijn vrouw hebben heerlijk gekookt voor ons. Vis, vlees, tofu, gewokte groente, een meer dan complete maaltijd. En bier. En thee. Ze waren echt nieuwsgierig en we hebben voor zover dat ging een leuk gesprek gevoerd.

We moesten 160.000 Dong betalen (6 euro).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *