Dag 4. Damnoen saduak naar phetchaburi. 64 km

6.30 de wekker, 7.00 ontbijten. Dit keer boullionsoep met groente en kip. Daarnaast een broodje met een gebakken ei en een bord rauwkostsalade. Binnen is maar binnen, zullen we maar zeggen. Clemens claimt 10% foutrijden, wat binnen de eerste 10 km al verkeerd gaat. Leuke bananenplantage axtra gereden. Later op de dag nog een keer het thaise platteland extra bekeken ( heen en terug zogezegd), wat de eindteller vandaag op 78 km zet.

We begonnen vanmorgen weer met redelijk wat plantages. Tussendoor een tempel bezocht omgeven met honderden beelden van vechtende mannen. En een gebedsruimte in een holle boom:


De plantages verlaten via een “weg” under construction. Veel gehobbel en sturen tussen kuilen en stenen voor ongeveer 5 km. Wat dat weer erg leuk is dat de thaise wegwerkmannen hun apparaten stil zetten omdat wij er op ons fietsje voorbij kwamen. Hoe galant is dat!!!!

Hierna een heel stuk gefietst door wat men ” the wetlands ” noemt. Veel vierkante velden vol water met daartussen bomen. Geen idee wat hiet verbouwd wordt. Leek niet op rijstvelden oid. Alles een beetje slordig en ongeorganiseerd. Lekker zitten lunchen in een toko.

Daarna kwamen we in wat meer landelijk gebied terecht. Uitbreiding van het dierenassortiment. Tot nu toe hebben we, zwerfhonden op nummer 1, katten met en heel veel zonder staart, vechthanen die serieus in de shampoo gezet worden, koeien die op hertjes lijken, hele grote varanen (cle dacht een krokodil), schildpadden, reigerachtige vogels en jawel apen. En die beesten steken nog voorzichtig de weg over ook!!! 


Aangekomen in Patchaburi blijkt er een herdenking plaats te vinden voor de overleden koning. Mensen komen speciaal voor hem in een tempel een kaarsje aansteken. Indrukwekkend. Heel veel mensen, allen in het zwart en allen met eenzelfde doel.

Wij hadden eerlijk gezegd een ander doel, en dat was een biertje.  Na enig gezoek een tentje gevonden en daar met een italiaan aan de praat geraakt. Wat later bij een of andere overdekte markt voor 70 bath (2 euro)  heerlijk zitten eten en drinken. Daar raakten we aan de praat met een pools stel wat al 5 maanden op de fiets rondtrekt. Hoe gaaf klinkt dat!! Zij hadden wel het lef om bangkok uit te fietsen. Petje af! Vandaag hebben wij op een zesbaans autoweg gefietst. Dat vond ik al gaaf/spannend. Laat staan over negenbaans wegen zoals rond bangkok. En dan op je fietsje moeten voorsorteren……..


Samenvattend, weer een gave dag!!! Morgen proberen we twee etappes in 1 dag te doen, zodat we een beetje tijd sparen en later ergens een dag kunnen blijven hangen. Clemens wil bootje varen en ik wil strandliggen. We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *