Afdalen naar Lao Cai

Het is een korte afdaling in een kleine wereld. 38 km waarvan zeker 25 in de mist. Mooi mysterieus. Helaas weinig groots uitzicht.

Toen we  of niet in de wolken reden.

In Lao Cai een hotel gevonden en de plaats een beetje  verkend. Lao Cai valt best wel tegen. We vinden een terras lang de rivier voor de middag. Cocosnoot, koffie en mojito.

Dit is dan een bloemenwinkel.

’s Avonds een bijzonder maaltijd gegeten. Een redelijk druk restaurant gevonden met normale tafeltjes. Anders heb je vaak van die tafels waar je je benen niet onder kwijt kan. Weliswaar zien we alleen plaatselijke bevolking zitten. Maar dat is juist leuk.

Het blijkt dat er maar één gerecht is. We kijken op de tafels van de andere gasten en zien allerlei hapjes, soepjes en schaaltjes staan. Ziet er goed uit, dus doe maar.

Als het eten op tafel staat komt er een dame langs die een beetje Engels spreekt en ons uitlegt wat we nou eigenlijk eten. Alles van een speciaal bergvarken uit de omgeving, behalve het vlees. Lever, darmen, zwoerd, etc. Samen met de groenten en soepjes was het best lekker. Een beetje vet dat wel. We hebben er ook een plaatselijke rijstwijn bij gedronken.

Morgen weer op de fiets. We hebben zin want het lijkt een eeuwigheid geleden. En het wordt tijd dat we nu eens bij die grens wegkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *