Dag 1. Florence ontdekken.

Eerste ontbijtje. Koffie en een croissant. Veel zoetigheden hier in de ochtend. Enne, veel staand aan de bar ff een espresso naar binnen slokken.

We doen een wandeling langs locale ateliers, ontwerpers en straatkunst. We komen door prachtige stegen. En die kleuren…. daar worden we telkens vrolijk van.

De Arno. Gaat dwars door de stad. De wandeling van vandaag hier een paar keer overheen.

De straten en stegen gaan kriskras door elkaar waardoor het soms een doorhof lijkt.

De Duomo. De Cathedraal. Prachtige kleuren. Zandgroen en creme. De bouw heeft geduurd van 1296 tot 1436. Bij dit gebouw hoort een grote koepel die overal in de stad te zien is. Morgen de toren beklimmen.

De basilica de santa croce hebben we bezocht. Deze wordt gezien als de belangrijkste kerk van Italië. Gebouwd door de giften van rijken. Heel groot met kloostertuinen en kunst. Wat opvalt is dat het geen lugubere beelden zijn.

Michelangelo en Galileo liggen hier begraven.

Ponte Vecchio, betekent letterlijk “oude brug”. Bestaat uit twee verdiepingen. De onderste verdieping voor het gewone volk. Daar zijn nu heeeeeel veeeeel juwelierswinkeltjes. De bovenste verdieping was om de Medici (grondleggers van Florence) naar hun paleizen te kunnen laten gaan zonder dat ze in aanraking hoefden te komen met het gewone volk.

Een aantal leuke markten tegengekomen. Cle erg blij met de vlees en vis afdelingen. Ik vooral met de groenten en de kruiden.

Ook over een vlooienmarkt gezworven. Groot en leuk. Van bontjassen tot zilveren kaarsenstandaarts tot houtbewerkers.

One thought on “Dag 1. Florence ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *