Dag 13 – 15. Koh Phayam via Ranong. 65 km en 2,5 uur op de slow boat.

Vanmorgen vroeg vertrokken bij het Pannika huisje. De eigenaresse had heel vroeg een lekker ontbijt voot ons gemaakt. Ze bleef maar kletsen. Opeens was ze weg. Bleek dat er monniken langskwamen waar zij en haar dochter dan eten aan gaven. 


Via een mooi stuk in Ranong beland. Er moest hoognodig gepind worden. Dan denk je dat dat wel te doen is in zo’n stad. Nou dat valt dus mooi tegen. Na lang zoeken eindelijk een pin gevonden. Ranong zelf is erg vies en armoedig. We moesten de boot naar Koh Phayam hebben in de haven. Heel veel open loodsen met rommel, vis, oude zooi en alles wat wij in Nederland niet zien. ( nou hebben we dat laatste heel veel hier, straks maar weer een feitjes opsomming ofzo). Maar goed, kaartje voor de boot gescored. 200 bath, vertrek pier 2. Super, maar waar is pier 2? Niet naast pier 1 nl. We troffen een leuke Thaiman die op zijn scooter voor ons uit wilde rijden. Gewoon via allerlei achterwijken, een paar km verderop, jahoor pier 2. Maar, die boot was eigenlijk alleen voor locals en hun goederen. Gelukkig mochten onze fietsen erbij en wij er ook op. Oude meuk, die boot. Loopplank is gewoon een oud verrot plankje, kapitein staat al flink aan het bier, kortom, sas loslaten……

De hippiebar op Koh Payam. Gemaakt van aangespoeld hout en materiaal. Hier naar een prachtige zonsondergang zitten kijken. Onder het genot van een biertje, of twee, drie…. we gaan tenslotte in de relax!! Alle bewoners en andere toeristen ( wat er weinig zijn) zijn al zo relaxed als een garnaal. Zeker in en rondom de hippiebar.

Op dit eiland rijden geen auto’s . Ook geen fietsen trouwens. Alleen die van ons. We slapen bij twee vreselijk blije homofiele fransmannen. Ik noem bewust dat ze homo zijn, want zo gedragen ze zich in het kwadraat. Maar wel super gezellig en lekker eten!! Prachtige kamer op palen. Kortom, sprookjesachtig.

Op dit eiland komt er eens in de maand een groep dierenartsen om de honden te castreren en te steriliseren. (Spuitje is goedkoper denk ik, maar ok)

Verder zien we voor het eerst op de eiland een plek waar zonnepanelen gebruikt worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *