Dag 16. Ranong – Laem Son Ntional Park 56 km

Opmerkelijk:
– Haast alle Thai rijden op een scooter. Van jong tot oud en vaak met de hele familie erop. Vader rijdt, voor hem zit een kind tussen zijn benen, dan nog een baby of peuter ofzo en dan de moeder, vriendin etc. De volwassenen op zo’n scooter hebben zich beschermd tegen de zon, dragen een helm en mondkap voor de uitlaatgassen. De kinderen, nada njente niks.
– Alle auto’s hebben donkere beglazing. Erg lastig, want je kan nooit zien of een bestuurder je ziet of niet. 
-Beauty tip in Thailand. Zie er zo wit mogelijk uit. Overal kun je dus cremes kopen die de huid bleken. 
-iedereen, maar dan ook iedereen verft zijn haar.
-Snelste afdaling, 54,2 km p/u, langzaamste steiging, 6,1 km p/u.

Op de terugweg komen we op de boot de turks/duitse medefietster weer tegen. Samen de drukte van Ranong uitgefietst.Later weer gedag gezegd. Wij gaan op zoek naar een toeter, wat niet lukt.dan de tocht maar vervolgen. We rijden een moslimgebied in. Het landschap veranderd rustig aan naar een wat vlakker gebied. We fietsen door mangrovegebied. Mooi en apart. Jet ruimt hier erg naar water, zilt, modder. Het lijkt qua geur een beetje op het waddengebied bij laag water.

We slapen bij Boudewijn en zijn vrouw Wassana. We zijn de enige gasten. Wat we eigenlijk overal zijn. Zij vertellen dat het de laatste jaren erg slecht gaat met het toerisme. Ze missen 80% Van hun bezetting. Dat geldt voor alle kleinere ondernemers. Europeanen schijnene weg te blijven en de grote resorts springen de grond uit en zitten vol met Russen en oosteuropeanen. Toeristen schijnen alleen nog maar sterrenlocaties te willen. Wij niet, dus voor ons geldt in dit geval, altijd plek. Voor de bevolking zelf is het triest.

Tot vrij laat hebben we zitten praten met Boudewijn en zijn vrouw. HIj woont hier nu 35 jaar. Heeft de tsunami meegemaakt. Is met zijn gezin de berg op gevlucht. 

De rijkdom in Thailand in verdeeld over ongeveer 20% van de bevolking. Vooral regering en politici. De rest van de bevolking redt het net of leeft onder de armoedegrens. 

Wat betreft de lach van een Thai. Die is aangeleerd en niet echt. Een manier om je echte gevoel te verbergen. Ik (sas) kan daar niet zo goed tegen. Cle houdt er wel van. Geen moeilijk gedoe.

Het valt op dat hier geen honden zijn. Joepi!!! Komt doorfat we in islamitisch gebied zijn. Zij mogen geen honden aanraken en houden ze dus ook niet. Super, dat het zo mag blijven.

Over moeilijk gesproken:

Wanneer je hier uit eten gaat blijft de bediening over je schouder mee staan kijken in de menukaart. En ze hebben hier niet een menukaart die overzichtelijk is ofzo. Veel bladzijden, boekwerk, in het Thais, heel veel gerechten,enz enz. Best ff het bestuderen waard. Niet dus, rappo klappo beslissen en eten maar…. cle vindt dit weer niet lastig he!!

Thai bestellen heel veel verschillende gerechten. Wij maar 1 per persoon, dus ja, je mot wel de goede hebben.

3 thoughts on “Dag 16. Ranong – Laem Son Ntional Park 56 km

  1. Wat zullen jullie afgeslankt thuis komen zeg! Dapper hoor zo’n fiets vakantie!
    Wat zul je mooie afgetrainde benen hebben SAS!
    Blijf jullie volgen hoor, leuk !!

  2. Wow wat een prachtige foto’s en verhalen. Leuk om op deze manier iedereen een beetje mee te laten genieten van jullie fantastische reis! Geniet ervan!!
    Ik blijf jullie volgen, ben veel te benieuwd naar al die mooie foto’s en verhalen.

    Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *