Dag 17, 18 en 19. Laem Son naar Khuraburi. 78 km. Khuraburi naar Takua Pa. 55 km.

Vertrokken terwijl het al wat later is. Ongeveer half 10 en het is goed warm. Mooie tocht, maar met een paar steile en lange klimmen. Voor het eerst de situatie dat ik me afvraag of ik het ga redden. (Einde van de klim dan) . Ga voor het eerst ook staan op mijn pedalen om het laatste stukje te redden. Cle rijdt voorop en daar kan ik natuurlijk niet voor onderdoen. 


Halverwege besluiten we te slapen in een soort wegrestaurant. Blijkt leuk, schoon en goed te zijn. Super. Met zwembad, terrasje voor ons huisje waar we heerlijk een paar uur zitten te lezen. 

Voor het inschrijven willen ze cle zijn paspoort houden en pas teruggeven wanneer we de sleutel inleveren. Vind ik raar, dus nee, gaat niet gebeuren. Vier thai “tegen” mij. En weet je, ze begrijpen dan heel goed het woordje nee. 


Prachtige planten gezien. Volgende ochtend na een ontbijt met patat en gebakken ei weer verder. 

Halverwege de ochtend een anasstop gehoyden bij een wegtentje. Meisje deed erg haar best om de ananas mooi de serveren. 20 bath. 


Paar uur later weer honger dus weer een tentje langs de weg. Met handen en voeten uitgelegd dat we wilden eten. Ok, we kregen geen keus, werd gewoon wat voor onze neus gezet en eten maar. 


Superlekker, een soort nasi met van alles en nog wat erin. De mevrouw had het erg druk. Er kwamen heel veel thai eten ophalen. Deze tentjes zijn opgetrokken uit, golfplaat, zeil, planken, erc etc.  Het interieur bestaat uit oude zooi, vooral veel plastic en ergens een kookpot. Hrt is wel leuk om te zien hoe die vrouwen precies weten waar alles staat/ligt en op campingachtige wijze complete maaltijden tevoorschijn toveren.

Langs de weg zijn ook veel verlaten stalletjes. Dat wordt dan ook gewoon achtergelaten. Troep opruimen zoals dat er bij ons ingeprent is kennen ze hier ‘nog’ niet. Dat is af en toe een schril contrast met de mooie natuur.overal zie je afval.

Begin van de middag komen we aan in Takua Pa. Lijkt een redelijk stadje, qwa grootte. We checken in bij het “extra hotel”.

Klinkt ok toch?? Niks is minder waar. We kunnen kiezen uit oude kamers voor 350 bath en nieuwe kaners voor 650 bath. Errst de nieuwe gezien. Laat die oude dan echt maar zitten. Twee dames van de gang geplukt om de bedden opnieuw te laten verschonen. Ok het is maar voor 1 nachtje. Morgen vroeg weer weg. Yoghurt gehaald in de 7/11. Cle een of ander eng wazig gifgroen jelly drankje……

2 thoughts on “Dag 17, 18 en 19. Laem Son naar Khuraburi. 78 km. Khuraburi naar Takua Pa. 55 km.

    1. Wel n paar dagen regen. Gelukkig vandaag en morgen nog wat zon.
      Laatste dagje! Morgen laat in de avond gaan we naar t vliegveld.
      Kus cle en sas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *