Dag 2 Bangkok

Een dag met veel ervaringen. En veel, oja, zo werkt het dus momenten. Bij een stoplicht op je kaart kijken waar je heen moet is een dingetje. Prompt staat er een vriendelijke Thai voor je neus die je de weg gaat wijzen. Een minuut later is daar een tuk tuk. En jahoor, op het moment dat je in de tuk tuk stapt denk je al, dit is geen toeval. Deze heren horen bij elkaar. Voor 40 bath (1.10 euro) rijdt de tuk tuk meneer ons naar 4 verschillende tempels. Niet duur, maar…… of je dan wel even uitstapt bij een naaiatelier en een juwelier. Blijkt dus dat de tuk tuk mensen een soort provisie krijgen in de vorm van dieselbonnen wanneer ze klanten brengen bij bepaalde zaken. Laten we zeggen dat je goed nee (mai) leert zeggen hier.

We hebben dus alleen de tempels gedaan en zijn 5 minuten in een atelier geweest, zodat de chauffeur zijn dieselbon kreeg. Tuk tuk rijden is op zich een ervaring. Snel, scherpe bochtjes, veel uitlaatgassen inademen en overal tussendoor crossen.

De tempels die we bezocht hebben waren wel leuk maar ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Slapende Thai die je wakker moet maken om je een kaartje te verkopen. Veel mensen die geld aan je willen verdien in de vorm van brood voor de vissen, ik ben doof dus help me, ik heb een prothese dus geef me geld enz. Auto’s en tuk tuk staan tot bijna in de tempels geparkeerd. Logisch, want alles is hier giga volgebouwd.

Tussen de middag aan de rivier gelunched. Thaise soep en salade. Erg lekker!!! Het eten is hier fantastisch, alhoewel ik nog wel moet wennen aan rijst en bouillon als ontbijt.  

Na de lunch verder richting de rivier geslenterd en daar een tijd in een park gezeten.

Via allerlei kleine achteraf straatjes terug richting het hotel. Dit duurde wat langer omdat we bij een Thai aan tafel belandden en daar heerlijk Pad Thai hebben gegeten en biertjes hebben gedronken. Het blijft superleuk om in gebrekkig Engels een gesprek te voeren met handen en voeten.

Nu behoorlijk gaar weer in het hotel. Morgen worden we om 8 uur opgehaald en gaat de “echte” fietstocht beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *