Dag 20 en 21. Takua Pa naar Phang Gna. 70 km.

Vol goede moed vertrokken. In de regen!!! Regen op zich maakt niet uit. Is eerder een lauwe douche. Fietsen spoelen ook weer een beetje schoon. Alleen na 5 km ben ik (sas) er helemaal klaar mee. We fietsen langs een drukke weg. Het is door het weer schemerig. Veel verkeer en scooters. Opspattend water, modder wat glad wordt, en ik kan niet strak achter cle rijden omdat hij ook opspattend water heeft wat recht in mijn gezicht komt dan. Kortom, niet prettig fietsen. Het ziet er ook niet naar uit dat dit een bui is. En als het een bui is is het een lange, van ongeveer een dag of twee. 

Het komt er dus op neer dat ik na 5 km ongeveer begin te mopperen. Clemens is dan nog niet zover en zegt dat het wel meevalt. Ok, nog een paar km verder. Tijdens een stop om te checken waar we zijn glij ik weg met mijn schoen. Niks aan de hand maar voor mij de druppel. Het is vakantie!!! Wat nou, eng fietsen met baggerweer. Niet dus, ik ga in staking.

Bij het volgende dorp besluiten we koffie te zoeken en te kijken hoe het met de bussen zit. We gaan zitten bij een klein tentje. Bestellen daar koffie en krijgen er ook een hapje bij van gestoomde kip in een zeewierachtig iets. Best lekker. De meneer is erg enthousiast. Helpt on met de bus, spreekt een beetje engels. Zegt dat de bus rond 9 uur komt. Ok, nog meer koffie, kip en handen/voetenpraat. 

Ondertussen loopt zijn toko redelijk vol. (nou ja,2 tafeltjes) . Maar ik ben er achter dat het lijkt alsof thaise mensen het heel druk hebben terwijl dat wel meevalt. Volgens mij zijn ze niet altijd even praktisch.

Maar om een lang verbaal kort te maken. De bus van 9 uur kwam om 9.45. Iedereen in rep en roer om de fietsen erin te krijgen. Zelfs de busklanten hielpen mee. En dan, gaan met die bus. Veel duktape, kozijnen zonder ramen en deuren die niet goed sluiten…. gaaf!!!! Kun je je in Nederland niet voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *