Eerste dag Kunming ontdekken te voet.

De bedoeling was om vroeg op te staan. Lagen gister vroeg in bed. Helaas, schrokken om 9.45 wakker. Goede verduistergordijnen.
Luxe ontbijt. Dwz: een Aziatische afdeling, een Amerikaanse en een Europese

Fietsen in elkaar geknutseld pontificaal voor de deur. Tussen de dure auto’s op een marmeren ondergrond. Dozen werden zodra ze leeg waren door een oud vrouwtje weggekaapt.

Wandeling door Kunming. Eerste tussenstop bij een boekwinkel waar ze Engelstalige plattegronden zouden verkopen. Helaas, vandaag niet. Weer buiten is Cle de beschrijving van de wandeling kwijt. Blijkt nog binnen te liggen ergens op de grond, wat mazzel is, als je bedenkt dat het heel druk is en ze hier zeer netjes zijn. De drukte is trouwens anders druk dan bij ons. Stad met 6.5 miljoen mensen. Het krioelt hier van de scootertjes. Deze zijn allemaal elektrisch. Je hoort/ruikt ze niet. Wat je wel hoort is het getoeter van auto’s. Heel veel stadsfietsen, welke er allemaal zeer netjes uitzien en waar veel gebruik van wordt gemaakt. Alles rijdt linksom, rechtsom door elkaar heen. Zebrapaden zijn er voor de versiering. De regel is hier, er is geen regel. Joepi, morgen een fietstocht door de stad.
Veel hoogbouw tot in de oude binnenstad. Werkelijk overal wordt tussengebouwd. Alles is superschoon. Overal lopen oudere dames met een stoffer en blik.
In de oude stad bestaan de souvenirwinkeltjes uit steen, kralen, bewerkte kalebassen, zilver, thee en roken. En dierenwinkels. Met oa, duizenden vissen in 1 bak, schildpadden op elkaar gestapeld, wat ook geldt voor de konijnen, hamsters, ratjes, vogels noem maar op.

Gegeten in een tentje aan de straat. Cle nog een keer vlees geprobeerd. Dit keer beef i.p.v. kip. In de hoop dat hier geen botten, snavel, pootjes etc tussen zouden zitten. Gisteravond viel dat toch een beetje zwaar op de maag.
Wandeling voortgezet richting park. Chinees pretpark. Veel volksdansen en zingen. We zien maar weinig westerse toeristen. Daarentegen veel Chinese toeristen. Herkenbaar aan rugzak. 😀

Thee bestellen kan ook in China lastig zijn. Het theehuis was in een oud traditioneel houten huis.
Mooie binnenplaats en een zeer uitgebreide kaart. Thee variërend van 10 euro tot 120 euro per potje thee. En dat zonder koekje en/of paasei.
Hier wel lekker een tijd gezeten. Je moet tenslotte wel genieten van je theetje. Potje gekaart en teruggeslenterd richting hotel.

Bij een Ierse pub (Cle wilde bier) wat gedronken en een hamburger besteld. Dan hier het recept voor een Chinese vegetarische hamburger:
Men neme 1 blaadje sla, bedekt deze met wat schijfjes tomaat, komkommer en ui. Bakt dan liefdevol een ei en vlijt deze op de stapel groente. Vervolgens dit hele gebeuren tussen een broodje en ziehier, meer vegetarisch kun je het niet krijgen. Hierover in discussie gaan heeft geen zijn, want je begrijpt elkaar toch niet. En ik weet nog steeds niet hoe ik een hamburger uitbeeldt. Laat staan een vegetarisch….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *