Eindelijk op de fiets

Een prachtige stad, Florence. Misschien wel een van de meest chille steden die we mee hebben gemaakt. De temperatuur is heerlijk, de mensen, ookal is het toeristisch, zijn vriendelijk, de gebouwen oud, cultuurrijk, indrukwekkend, groot en vooral mooi. En het eten is zo zo lekker. Alles klopt ✌️

En de koffie, echt, die is gewoon zo goed. Dan denken we in Nederland espresso te kunnen maken. Echt niet. Een koffie aan de bar is een espresso, standaard. Kost een euro. We drinken te pas en te onpas espresso of doppio. Sas neemt soms een Lungo.

Maar, we zijn hier ook om te fietsen, daarom hebben we zin in het eerste stuk.

Langs de Arno. Op weg naar Vinci. De geboorte plaats van Leonardo.

Volgens de beschrijving een makkelijke route. Dat klopte de eerste 20 km. Daarna werd het steeds steiler. Van 100 naar 430 meter gestegen met voor ons lange stukken van 7%. Dat is best pittig. Ik voel m’n kuiten echt wel (Cle)

En afdalen is wel verdiend en gaat lekkerrrr… i

Maar…. een prachtige route, met uitzichten zoals ik met Toscane had voorgesteld: dorpen in terracotta kleuren geplakt tegen de heuvels, cipressen, dennenbomen en vooral veel druiven en olijven. Ja ook veel fruitbomen. En dorpjes met  Espressobarretjes. Ook dit klopt weer helemaal. Verliefd?

Na de stijve klim hebben we heerlijk afgedaald en reden we Vinci binnen. Daar gelunched en het museum en huis van de kleine Leonardo overgeslagen.

De foto laat zien dat we in de buurt (100m) waren😉

We zijn verder gefietst richting Lucca. Na totaal 60km klimmen, dalen en genieten kiezen we om in de buurt een onderkomen te vinden en de spieren wat rust te geven.

In de middle of nowhere een spa met zwembad en aperol spritzen 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *