Voedsel en ontwikkeling

Een van mijn passies is verzamelen, bereiden en eten van voedsel. Daarom gebruik ik graag dit thema om mee te werken. Voor mij is het hele eetritueel als een spiegel van het doen en laten van mensen. Alle mensen, zonder uitzondering, besteden in meer of mindere mate aandacht aan eten. Zo heeft ieder zijn eetvoorkeur en –patronen ontwikkeld. Kreten als ‘je bent wat je eet’ en ‘verandering van spijs doet eten’ geef ik een diepere betekenis in mijn trainingen.

Door de deelnemers met voedsel bezig te laten zijn, reageren ze makkelijker authentiek en worden ze bewust van hun gedrag en gaan ze herkennen wat ze veelal in andere situaties ook laten zien.

Het bijkomende inzicht is dat eten van grote invloed is op een gelukkig leven. Niet zozeer wat je eet, maar de aandacht die je het geeft bepaalt mede het gevoel dat je eraan overhoudt. En door bewust om te gaan met eten worden deelnemers ook bewust van andere aspecten in hun leven.