Het genot van een afdaling

Een van de vele heerlijke fietsvakantie momenten is een mooie afdaling. Wij werden vandaag verwend met een afdaling van 40 km lang. Dalen van 1950m naar 265m.
Stel je voor. Na 20 km klimmen in de warmte en met redelijk wat verkeer, lees vrachtverkeer en busjes, kom je eindelijk boven op een soort parkeerplaats waar het vrachtverkeer water krijgt om de remmen te koelen. Wij hebben dat niet nodig.

Voor ons staat een fruitstal met een leuke Chineze die ons gelijk een mandarijn geeft. We kopen voor 10 cent een watermeloen en laten die in stukken hakken. Wetende dat het klimmen voorbij is voor vandaag smaakt hij nog lekkerder.
Dan het grote genieten. Op je fiets stappen, gelijk doorschakelen naar het grote blad en in de remmen gaan. Mooi wegdek, weinig verkeer, oerwoud, prachtige vergezichten, warm briesje en je t shirt droogt weer op.
Ik denk dat we wel 20 keer gestopt zijn onderweg om met open mond naar dalen en bergen te kijken. Heel bijzonder!


Hoe lager we komen hoe heter het wordt. Het meisje bij de fruitkraam vertelde dat in Nansha (onze eindbestemming) het splashing water festival gaande is. Dat hebben we geweten.

Een groot water gevecht door de hele stad, van groot tot klein, man vrouw, vanuit auto’s, brommers, busjes, flatgebouwen, wandelaars. Echt iedereen spuit elkaar nat. Wij waren natuurlijk een prachtig doelwit! Cle kreeg vooral de volle laag, bij mij waren ze vooral in het begin wat voorzichtiger. Later ook niet meer trouwens.
Gevolg van dit festival is wel dat hotels vol zitten. We hebben nu ergens in een lowbudget hotelletje een kamertje. Met airco, dus dat mag de pret niet drukken. Douchen boven het toilet en dat soort gein. Kost ook niks. 100 yuan is 13 euro.

Na een dag stofhappen.

Naar het busstation gelopen om een rit naar de rijstvelden te regelen. De mevrouw achter het loket begrijpt ons niet en wil verder ook niet meer praten. Wat nu?
We hebben een telefoonnummer van ene Belinda, die excursies regelt. Die dan maar bellen. Ze neemt gelijk op en binnen 5 minuten is het geregeld. Morgenochtend om 6 uur (!!) pikt ze ons op en neemt ze ons een dag mee. Omdat we bikers zijn. Hoe cool is dat.
Over temperatuur gesproken. Het is hier overdag 35 graden en warmer. De volgende ritten gaan ws vroeger starten dan dat we tot nu toe hebben gedaan.
Volgens de weersverwachting wordt het volgende week hier erg slecht. Onweer, regen etc. We zien wel en wachten af. Dat is de periode dat we de grens overgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *