Hufters zijn welkom

Zonder dalen geen bergen, zonder man geen vrouw, zonder dood geen leven, zonder fout geen goed, zonder weerstand geen flow, zonder pijn geen plezier etc. Allemaal keerzijden van eenzelfde medaille. Als de focus op slechts een zijde van deze medaille ligt en we de andere kant negeren lopen we geheid eens spaak. De boodschap zou luiden accepteer en hou van de gehele medaille. Tja, makkelijk gezegd…………
Een duaal thema wat bij individuen en in relaties, maar zeker ook op de werkvloer bij bedrijven veelal voorkomt is weerstand & flow.
Meestal is de echte motivatie achter wat we doen terug te brengen tot het nastreven van plezier en/of het voorkomen van pijn. Waarbij plezier een ‘gewenste’ staat van zijn voorstelt en pijn, de keerzijde van deze medaille, de ‘ongewenste’ staat van zijn vertegenwoordigt.
We streven ernaar in ‘flow’ te geraken, of het nu gaat om bedrijfsprocessen en projecten die soepel zouden moeten verlopen of dat het gaat om zelf in contact te zijn en ‘flow’ te ervaren.
Verder besteden we veel tijd aan het vechten tegen weerstand. Waarom loopt het niet zoals het moet, kan of mag? Waarom snapt die ander niet hoe het echt moet? Hoe ga je om met deze weerstand? Of ervaar je weerstand bij jezelf? Kom je niet uit je stoel? Zegt je verstand wat goed is, maar je lijf en leden weigeren?
Diverse werkvormen laten je ervaren dat weerstand die je ervaart, waartegen je vecht, jou ook veel kan brengen.
Zo leer je in de workshop ‘100% Hufterproef!’ op ludieke wijze hoe de hufters in jouw leven of bij jou op de werkvloer voor jou kunnen werken en je een voordeel kunnen opleveren.
Het thema weerstand wordt aangegrepen om eens niet vanuit de ‘kwaliteiten’ en positieve benadering te zaak aan te pakken, maar eens het beestje bij de naam te noemen. Uit wat er gewoon mis is, wat je tegenstaat, waar je je aan irriteert, wat die hufters jou aandoen.
In een ludieke workshop waarbij gebruik wordt gemaakt van een boksring leer je wat weerstand voor jou is en hoe je het in jouw voordeel kunt inzetten.