Klein blad, veel dalen.

Gisterenavond vast ontbijt voor op de kamer gehaald: sinaasappels en kleffe zoete dingen uit een bakkerij. Normaal brood is er iig niet.

Maar we kunnen ‘s ochtends vlot weg. 78 km voor de boeg.
Het is prachtig weer, zelfs heet. 30 graden, wel wat wind, maar dat is dan wel weer lekker.

 

De eerste 10km stof happen, bouwverkeer, en het is hier aardappeloogsttijd. Mega druk, stoffig en minder fijn fietsen. Sas heeft een stofkapje gebruikt.

Maar toen kregen we een super gave afdaling. 10km door een prachtig berglandschap met rotsen, bossen, uitzichten op plantages, een goede weg. Door het heerlijke afdalen is het soms zonde om af te stappen om even te genieten van het uitzicht. En afdalen gaat helaas sneller dan klimmen…. maar dit maakte het stofhappen ruimschoots goed.


We komen door veel dorpjes. Een daarvan heet Gaoda. Ik moest toch even aan m’n werk denken 😉


In dorpjes fruit kopen en vreemde snacks eten wordt al gewoonte.


Op een grotere markt hebben we weer een noodlesoep laten maken. Samen met andere locale Chinezen aan een laag tafeltje gegeten en een ‘gesprek’ gevoerd.

 


Jianshui is een grotere plaats. Twee stadspoorten door en dan komen we in een vermoedelijk Chinees toeristische plaats. Ziet er gaaf uit.


We verblijven in een hotel in het midden van de oude stad.
Chinees eten was weer een belevenis. We bestellen steevast veel te veel volgens de serveersters. Ze hebben gelijk. Weer heerlijk gegeten, en ditmaal geen noodlesoep.
Vandaag al met al een hele mooie dag. Door landbouwgebied gefietst. Nog maar weinig beesten gezien. Her en der wat kippen, een enkele koe en wat ezels. Verder blijft het verbazingwekkend hoeveel Chinezen er zijn en met hoeveel ze aan het werk zijn. Ik moet steeds aan lemmings denken.
Alles gebeurt ook met de hand. Ploegen, oogsten. Vervoer gebeurt in manden op gammele karretjes en wordt dan aan de kant van de weg verzameld. Aan het einde van de middag rijden er dan vrachtwagens lans die de spullen op komen halen. Vandaar dat het af en toe megadruk is op de weg. Ook wordt er veel vervoerd met Tuctucjes. Kortom, het is vaak een mierennest.

Het weer blijft de komende dagen erg warm. En we zitten nog op zon 1300m hoogte. We blijven een dag in Jianshui. Overmorgen hebben we een bijzondere rit. We stijgen dan naar 1950m dalen vervolgens af naar 235m, dat is dan in de tropen.

2 thoughts on “Klein blad, veel dalen.

  1. Wat heerlijk dat jullie zo genieten en mij mee laten genieten. Veel “sterkte”met het omhoog fietsen.
    Sas snapt wel wat ik bedoel.

    Liefs Henny en shakehands van Gandi

    1. Goedemorgen Henny, Gandhi mag blij zijn dat hij hulphond in Nederland is. De honden die we hier zien zijn of zwerfhond, of zitten aan de ketting om te waken, of in een kooi om gegeten te worden. Een ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn vreselijk verwaarloosd.
      Tot snel, Saskia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *