Kunming achter gelaten

Gisteren heerlijk Thais gegeten. Echter …. Sas moest er toch een paar keer uit vannacht. Resultaat was dat Sas vanochtend zo goed als geen ontbijt kon verdragen. Na korte twijfel en risico’s afwegen zijn we toch de eerste etappe van de fietstocht aangegaan.

Samengevat was het stad verlaten en door de Chinese bouwput fietsen. Een stad van 6,5 milj. inwoners ben je inderdaad niet zomaar uit. En China bouwt. Heel veel. Indrukwekkend hoeveel mega flats ze aan het bouwen zijn. Complete steden worden uit de grond gestampt. Nu lijken het spooksteden waar soms bouwvakkers (mannen en vrouwen) hard werken. Alles is al aangelegd, bloemperken, bushaltes, terwijl de flats nog in aanbouw zijn.

O ja, Sas was echt wel stoer om zo de tocht aan te gaan. En het ging ook nog redelijk goed. We hebben veel doorgefietst en geleefd op ananas en papaja. Eten doen we wel weer op de eindbestemming.

De laatste 15 km waren een stuk mooier, iets meer landschap en uitzicht op meren. Een pittige klim naar 2188m hoogte, gevolgd door een lange vette afdaling, eindigde na 80 km in Chengjian jian. Hier een guesthouse gevonden aan het Fuxian lake, waar we eenvoudig gegeten hebben.

Morgen gaan we verder lang dit meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *