Van Pisa naar Volterra

Massa toerisme. Maar goed, als je er bent mag je het eigenlijk niet overslaan.

Conclusie: hij staat nog steeds scheef.

Op een hele “sfeervolle” camping gestaan. Onaardig personeel. Wilde onze paspoorten tot de volgende ochtend houden. Alleen om een kopietje te maken. Dus niet he, met enige tegenzin kon het gelijk geregeld worden.Alles om ons heen was wit, van kunststof en had vier wielen. De volgende ochtend om 7.15 snel weer vertrokken.

Er wordt hier iets anders onder fietspaden verstaan dan wij gewend zijn. Of heel smal, of met mega keien, of door een droge rivier, of tussen de beplanting door. Maar..dan wel met een bord “fietspad”.

Vandaag naar Volterra gefietst. Heel veel mooie vergezichten. Die hadden we ook nodig. Het was nl heel veel klimmen en behoorlijk zwaar. Van de 80 km was het zeker 25 km 8% klimmen. Niets is dan lekkerder om te zeggen: ff van het uitzicht genieten hoor….. Wat ook mega lekker is, is dat wanneer je water op is, onverwacht in de middle of nowhere een tentje tegenkomen waar ze water en M&M ’s verkopen.

Halverwege Volterra in een klein dorpje, Lari, tussen de Italiaanse mannen. Ongelofelijk hoe die door elkaar heen kunnen ratelen.

Volterra in de verte en aangekomen in het stadje. Ontstaan van dit stadje is voor Christus. Alles schijnt heel mooi bewaard te zijn gebleven. We hebben hier vanavond alleen wat gegeten. Morgen gaan we het uitgebreid bekijken. Nu eerst genieten van een douche en een lekker bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *