Rustdag in Tonghai (en 250 op de teller)

We zagen gister een tentje met croissants, koffie en brood. Dus, daar ontbijt. Lig je je de hele nacht al op een echte kop koffie te verheugen, gewoon omdat je weet dat het kan, is het apparaat stuk! 😖nou ja, dan maar extra zwarte thee. Brood was trouwens zoet. Maar dat is hier heel veel.

Na het ontbijt op de fiets. Tochtje van 15 km naar Xinmeng. Een Mongoolse nederzetting.


Tsja, moest een bezienswaardigheid zijn. Het kwam erop neer dat er vooral ouderen vandagen in klederdracht rond liep. De rest was natuurlijk op het land aan het werk. Viel een beetje tegen. Belandden op de terugweg wel op een echte Chinese markt ( lees niet toeristisch).

Wij verkopen groente, maar t wil niet echt…..😊

Gebraden eenden. We hebben toch maar overgeslagen.

Een ananas schoonmaken is prima, hou dan wel even m’n baby vast. Dat is al de tweede keer.

Verder een pet voor Cle gekocht en een halve meloen die we in stukken wilden laten snijden.

Ook gebarentaal verschilt per continent. Maar iedereen blijft hier erg vriendelijk en nieuwsgierig. We zijn hier toch echt wel bijzonder. Ik krijg de baby’s. Ook Cle heeft de nodige bekijks. Zodra hij wat tegen de dames hier zegt, barsten ze in giebelen uit en komen er opeens nog twee of drie kijken. Toeristen zijn ze hier niet gewend.

Zometeen in Tonghai chillen op een pleintje.

2 thoughts on “Rustdag in Tonghai (en 250 op de teller)

  1. Saskia en Clemens, mooi verhaal over een mooie onderneming. Precies een jaar geleden zaten wij in Kunming en Dali, met de trein en bus gereisd en op de fiets de omgeving verkend. De jongens die de zakken met uien van het land af sjouwen, tot de enkels in de klei, al die lekkere dingen op de markt en de ontmoeting in de hostels met globetrotters van overal! We wensen jullie een heel goede reis ( niet in het donker fietsen) en heel veel plezier.

    1. Dag Trees en Jo,
      Zeer weinig toeristen hier. Zijn tot nu toe nog maar een “collega”fietser tegengekomen. Verder worden we hier ook bekeken alsof hier nooit Europeanen komen. We wachten af wat nog komen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *