Treinreis naar Florence

Het voelde inderdaad net zo leuk als ik had gehoopt. Op de fiets vanuit huis vertrekken naar het station. Langs de supermarkt rijden en dan denken, komende weken lekker niet. Langs mijn werk rijden en dan denken, toedeloe lieve mensen, tot over drie weken.

Op station Amersfoort voelden we ons al de toerist. Hoe krijg je dat poortje voor extra brede dingen open, en dan nog zonder je ov-kaart.


De totale reis duurde 27 uur (met een beetje vertraging), 6 keer overstappen, 4 verschillende landen en veel mensen kijken, potjes kaarten en genieten van de verwachting dat we komende periode allemaal mooie dingen gaan zien.

 

Prachtig uitzicht. In de Alpen regende het stevig. Voorspelling voor Florence is mooi, dus wij maken geen zorgen om het weer.

Het overstappen ging trouwens gesmeerd. In de meeste treinen moet de bagage van je fiets. Vaak is het dan druk, gejaagd en krijg je toch het gevoel dat de trein wegrijdt zonder jou. Maar dan wel met je fiets……

Dus het ging als volgt, ik trok de tassen van mijn fiets, cle fiets in de trein, tassen van cle zijn fiets, fiets erbij, ieder zijn eigen tassen en hollen naar de coupe waar onze zitplaatsen waren. Totale tijd: 3 minuten hooguit, dus niks om je druk om te maken. Toch blijft het spannend.

Slapen in de trein is leuk. Na zo lang in de trein zitten/liggen heb je trouwens hetzelfde effect als op een boot. Zeebenen, alleen in dit geval railbenen.

Onderweg kregen we een appje van de B&B dat het noodweer was in Florence, en door ‘t vele water onze kamer niet meer bewoonbaar was geworden. We kregen een andere kamer.

Bij aankomst om 19 uur scheen de zon weer en herkenden we al de typische zachtgele gloed waarmee de stad belicht werd. Prachtig. Mooie schone kamer in het oude Florence, op nog geen 400 meter van het station.

’s Avonds gegeten bij een gezellig restaurantje op straat. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *