Zondag in Bac Ha

De markt is van vanaf sochtends vroeg tot een uur of 13. We hebben al veel markten gehad, dus het plan is er even overheen te lopen en dan een wandeling te maken. De markt laat toch weer bijzondere indrukken achter, die niet allemaal fijn zijn.

Het krioelt van de mensen

Uiteraard de gekleurde handwerkspullen

Kappers op straat

En beesten. Bizar hoe ze behandeld worden als ze verhandeld worden. Kippen hangen levend op z’n kop aan een brommer om ze te vervoeren. Varkens en kippen en ik weet niet wat nog meer zitten in zakken met een paar gaten erin.

Gillende varkens

Hanen en vogels zijn populair. Die lijken net behandeld te worden. Ze zitten in mooie kooitjes. Hanen zijn er ook om mee te vechten. Zie video

hanen

Na de markt komen we even bij met koffie en gaan we een wandeling maken. Het is warm, maar wat een mooi landschap. Overal gebeurt iets. Of er loopt iets op straat. Bij ons zouden we op zn minst verbaasd zijn, de politie bellen, helpen, iemand aanspreken of uit deze droom proberen te komen. Hier is het normaal. Loslopende paarden, varkens, buffels op straat. Brommers die, gevuld met gezinnen van 5, rondtuffen, spugen op straat, iedereen doet wat hij wil. En het lijkt allemaal geaccepteerd te worden. Mooie wereld.

Deze jongen wilde ons even aanraken. Hij liep daarna trots kletsend  naar z’n vriendjes/broertje/??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *